Hillary Clinton (politician) Wiki, Bio, Vârstă, Înălțime, Greutate, Valoare netă, Soț, Familie, Carieră, Fapte

Hillary Clinton este un politician american. Ea este prima doamnă a Statelor Unite din 1992 până în 2000, care a ocupat funcția de a 67-a secretar de stat al SUA sub președintele Barack Obama din 2009 până în 2013. A fost, de asemenea, senator american din New York în perioada 2001-2009. în 2016. Reglați bio!

Hillary Clinton Înălțime și greutate

Cât de înaltă este Hillary Clinton? Are o înălțime de 5 picioare și 6 inci sau altfel 1,67 m sau 167 cm. Cântărește în jur de 60 kg sau 132 lbs. Măsurătorile corpului ei sunt de 35-28-37 țoli. Poartă o sutienă de mărimea de 34 C. În plus, are ochi alune și părul blond.

Hillary ClintonWikipedia
Numele nașteriiHillary Diane Rodham Clinton
PoreclăHillary Clinton
Locul nașteriiSpitalul Edgewater

în Chicago, Illinois

semn zodiacalScorpionul
Vârstă72 de ani
Înălţime1,67 m (5 ft 6 in)
Greutate62 kg (132 lb)
Statisticile figurii35-28-37 inch
Dimensiunea cupei sutienului34 C
Culoarea ochilorCăprui
Culoarea păruluiBlondă
ProfesiePolitician
Partepartid democratic
SoțBill Clinton (căsătorit în 1975)
CopiiChelsea Clinton

(născut la 27 februarie 1980)

Valoarea netăAproximativ 240 m USD
Hobby-uriÎnot, decorațiuni interioare, grădinărit,

jucând scrabble, făcând cuvinte încrucișate

Religiemetodist
Naţionalitateamerican
EtnieAmestecat
ŞcoalăPark Ridge, Liceul Maine East

(1964)

Liceul Maine South (1964–1965)

ColegiuColegiul Wellesley (1965-1969)

Facultatea de Drept din Yale (1969–1973)

Abordare55 West 125th Street

New York, SUA

Hillary Clinton Age

Câți ani are Hillary Clinton? În prezent, ea are 72 de ani. Ziua ei de naștere cade pe 26 octombrie 1947 în Chicago, IL. Semnul ei de soare este Scorpion. În plus, a militat pentru republicanii Richard Nixon și Barry Goldwater în timp ce lucra în consiliul studențesc de la Maine East High School.

Soțul Hillary Clinton

Cine este soțul lui Hillary Clinton? S-a căsătorit cu al 42-lea președinte al Statelor Unite Bill Clinton în 1975. Are și o fiică, Chelsea, care s-a născut în 1980.

Hillary Clinton Bio & Family

Numele nașterii lui Hillary Clinton este Hillary Diane Rodham. Era la Edgewater Medical Center din Chicago, Illinois. A crescut într-o familie metodistă unită care a locuit prima dată în Chicago. Când avea trei ani, familia sa s-a mutat în suburbia Park Ridge din Chicago. Tatăl ei, Hugh Rodham, era de origine engleză și galeză și gestiona o afacere mică, dar de succes, pe care a fondat-o el. Mama ei, Dorothy Howell, era casnică de origine olandeză, engleză, canadiană franceză (din Quebec), scoțiană și galeză. Are și frați. Clinton are doi frați mai mici, Hugh și Tony. În ceea ce privește educația, a urmat South High School. A absolvit în 1965 în primele cinci procente din clasa sa.

Cariera politică Hillary Clinton

Ea a co-fondat Arkansas Advocates for Children and Families. A fost numită prima președintă de sex feminin a Corporației pentru servicii juridice în 1978 și a devenit prima parteneră de sex feminin la firma de avocatură Little Rock’s Rose în anul următor. Clinton a fost prima doamnă din Arkansas din 1979 până în 1981 și din nou din 1983 până în 1992. A fost listată de două ori pe lista celor mai influenți 100 de avocați din America. În 2000, Clinton a fost aleasă ca prima femeie senator din New York. A fost realesă în 2006. Autobiografia ei din 2003, Living History, a vândut peste un milion de exemplare în prima lună și i-a adus o nominalizare la premiile Grammy pentru cel mai bun album de cuvinte vorbite pentru înregistrarea audio a cărții.

În 2016, Clinton a făcut o a doua candidatură prezidențială. După ce a câștigat nominalizarea la democrație, ea a candidat la alegerile generale, cu senatorul Virginia, Tim Kaine, în calitate de partener. Clinton a pierdut alegerile prezidențiale împotriva adversarului republican Donald Trump în Colegiul Electoral, în ciuda câștigării unei pluralități de voturi populare. După pierderea ei, ea a scris a treia memorie, What Happened, și a lansat Onward Together, o organizație de acțiune politică dedicată strângerii de fonduri pentru grupurile politice progresiste. Este actuala cancelară a Queen’s University Belfast din Belfast, Irlanda de Nord.

Valoarea netă a lui Hillary Clinton

Cât valorează Hillary Clinton? Valoarea sa netă este estimată la aproximativ 45 de milioane de dolari SUA în 2015. Mai mult, la fel ca în 2020, valoarea ei este estimată la aproximativ 240 de milioane de dolari. Clinton a fost un metodist de-o viață, frecventând diferite biserici de-a lungul vieții sale; toate aparținând Bisericii Metodiste Unite.

Fapte despre Hillary Clinton

  1. Este activă pe platformele de socializare și are un fan imens care o urmărește.
  2. Este un iubitor de animale de companie avid.
  3. Politicianul ei preferat este Martin Luther King Jr.
  4. Citatul ei preferat este „Drepturile omului sunt drepturile femeilor. Drepturile femeilor sunt drepturile omului ”.
  5. Unele dintre mâncărurile și băuturile ei preferate sunt sosurile fierbinți, DeFrazio’s Pizzeria din Troia, măr, burgeri, înghețate, vin.
  6. Îi place să vizioneze filme precum Casablanca, Vrăjitorul din Oz, Out of Africa.
  7. Cărțile ei preferate sunt „Frații Karamazov” de Fiodor Dostoievski, Întoarcerea fiului risipitor.
  8. În 1978, Hillary și Bill Clinton au fost criticați pentru că au cumpărat acri de teren pe malul râului pentru a forma Whitewater Development Corp. prin mijloace greșite.
  9. Ea a fost adesea descrisă în mass-media populară ca o figură polarizantă, deși unii susțin altfel.
  10. Ea a promis că va sponsoriza legislația care o va desființa, rezultând în alegerea directă a președintelui.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found