Gretchen Whitmer (guvernator al Michiganului) Salariu, valoare netă, biografie, wiki, vârstă, soț, copii, fapte

Gretchen Esther Whitmer (născută la 23 august 1971) este un politician american care servește ca al 49-lea guvernator al Michigan. Membru al Partidului Democrat, a slujit în Camera Reprezentanților Michigan din 2001 până în 2006 și în Senatul Michigan din 2006 până în 2015. Aflați mai multe despre bio și explorați mai multe despre Gretchen Whitmer, alias Guvernator al Michiganului Wiki, Bio, Salariu, Net Worth , Bio, Wiki, vârstă, soț, copii și multe altele despre ea.

Gretchen Whitmer Vârstă, înălțime și greutate

Cât de înaltă este Gretchen Whitmer? Vârsta ei are 48 de ani. Ea stă pe o înălțime de 5 picioare 9 cm înălțime. Măsurătorile corpului ei nu sunt cunoscute. Cântărește în jur de 60 Kg. Culoarea ochilor ei este alun, iar culoarea părului blond. Poartă un pantof de mărimea 6 UK.

Gretchen Whitmer Net Worth

Care este valoarea netă a lui Gretchen Whitmer? Valoarea sa netă este estimată la aproximativ 200 milioane USD. Salariul ei este de 159.300 de dolari. Sursa ei de venit este cariera politică.

Citește și: Michelle Lujan Grisham (guvernator al New Mexico) Salariu, valoare netă, biografie, vârstă, soț, carieră, fapte

Wiki Gretchen Whitmer

Wiki / Bio
Nume realGretchen Esther Whitmer
PoreclăGretchen Whitmer
Născut23 august 1971
Vârstă48 de ani (începând cu 2020)
ProfesiePolitician
Cunoscut pentru49 guvernator al Michigan
Partid politicDemocratic
Locul naşteriiLansing, Michigan, S.U.A.
ŞedereConacul guvernatorului
Naţionalitateamerican
SexualitateDrept
Religiecreştinism
GenFemeie
Etniealb
HoroscopBerbec
Statistici fizice
Înălțime / ÎnălțimeÎn picioare - 5'9 "
Greutate60 kg

Culoarea ochilorCăprui
Culoarea păruluiBlondă
Familie
PărinţiTată: William Milliken

Mama: Frank Kelley

Viata personala
Starea civilăCăsătorit
Soț / soț1. Gary Shrewsbury (div.)

2. Marc Mallory (m. 2011)

Copii(2)
Calificare
EducaţieUniversitatea de Stat din Michigan (BA, JD)
Sursa de venit
Valoarea netăAproximativ 200 milioane USD (începând cu 2020)
Salariu$159,300
Contacte online
Link-uri de socializareInstagram, Twitter, Facebook
Site-ul webwww.michigan.gov/whitmer

Soțul Gretchen Whitmer

Cine este soțul lui Gretchen Whitmer? Este căsătorită cu Marc Mallory, din 2011. Whitmer are doi copii cu primul ei soț, Gary Shrewsbury. Cuplul a divorțat, iar în 2011 s-a căsătorit cu medicul dentist Marc Mallory, care are trei copii din căsnicia sa anterioară. Whitmer și Mallory locuiesc în East Lansing, Michigan, împreună cu cele două fiice ale sale și cei trei fii ai săi.

Citește și: Muriel Bowser (politician) Salariu, valoare netă, Bio, Wiki, vârstă, soț, copii, carieră, fapte

Gretchen Whitmer Bio, Family & Early Life

Gretchen Whitmer s-a născut la 23 august 1971, în Lansing, Michigan, SUA. Ea aparține naționalității americane. Tatăl ei a ocupat funcția de șef al Departamentului de Comerț al statului sub guvernatorul William Milliken și a fost președinte și CEO al Blue Cross Blue Shield din Michigan între 1988 și 2006. Mama lui Whitmer a lucrat ca asistent al procurorului general sub conducerea procurorului general al Michigan Frank Kelley. Părinții ei au divorțat când avea 10 ani. Ea și frații ei s-au mutat împreună cu mama lor în Grand Rapids. Tatăl ei a călătorit de la casa sa din Detroit pentru a vizita familia cel puțin o dată pe săptămână.

Gretchen Whitmer Educație

Conform educației Gretchen Whitmer, a absolvit liceul central Forest Hills, chiar în afara Grand Rapids. A obținut o diplomă de licență în comunicări de la Michigan State University în 1993 și este doctor în drept la Detroit College of Law la Michigan State University, absolvind în 1998.

Citește și: Aava Murto (Prim-ministrul Finlandei într-o zi) Wiki, Bio, Vârstă, Înălțime, Greutate, Valoare netă, Date

Gretchen Whitmer Cariera politică

Cronologia carierei politice Gretchen Whitmer: Whitmer a candidat inițial pentru Camera Reprezentanților din Michigan în anii 1990, dar nu a reușit. În 2000, a încercat din nou și a fost aleasă pentru a reprezenta al 23-lea district legislativ. A fost realeasă în 2002 și 2004. Pe 3 ianuarie 2017, Whitmer a anunțat că va alerga în cursa de guvernare Michigan 2018.

Pe 7 august 2018, Whitmer a devenit candidatul democrat pentru guvernatorul Michigan. Ea a câștigat toate cele 83 de județe din stat în primarul democratic. În iulie 2018, oficialii republicani l-au acuzat pe Whitmer că a susținut mișcarea de abolire a ICE, o afirmație pe care Whitmer a contestat-o. Ea a spus că, dacă este aleasă, se va concentra pe îmbunătățirea „fundamentelor” Michigan, cum ar fi școlile, drumurile și sistemele de apă.

Principalul oponent al lui Whitmer a fost republicanul Bill Schuette, procurorul general cu termen limitat din Michigan. Cei doi candidați s-au întâlnit pentru o dezbatere pe 12 octombrie 2018, în Grand Rapids la WOOD-TV. O a doua dezbatere a avut loc la studiourile WDIV din Detroit pe 24 octombrie. Whitmer a învins-o pe Schuette la alegerile din 6 noiembrie cu aproape o marjă de 10 puncte.

Fapte despre Gretchen Whitmer

  1. Wiki și Bio: În martie 2006, Whitmer a părăsit casa statului și a devenit senator de stat.
  2. A fost aleasă și realeasă în 2006 și 2010.
  3. În 2011, colegii democrați ai lui Whitmer au ales-o în unanimitate să fie liderul democratic al Senatului, făcând-o prima femeie care a condus un grup de partid în Senat.
  4. Ea a continuat în acel rol pentru restul timpului ei acolo.
  5. Datorită limitelor de mandat, Whitmer nu a putut candida pentru realegere în 2014 și a părăsit funcția în 2015.
  6. În 2013, a primit recunoaștere națională atunci când a discutat despre experiența ei de a fi agresată sexual.
  7. Ea a povestit povestea în timpul unei dezbateri despre drepturile la avort, în special pentru victimele violului, susținând că victimelor ar trebui să li se permită să întrerupă sarcinile rezultate din viol.
  8. Biografia ei pe Instagram este „49th Governor of Michigan. Mândră mamă. ”
  9. Ea este activă pe platforme de socializare precum Twitter.
  10. Recent, guvernatorul Michigan a fost supus unui complot răpit de dreapta.
  11. Ea l-a acuzat pe Donald Trump că „inspiră și stimulează terorismul intern”.
  12. Numele directorului digital al lui Whitmer este Tori Saylor.

Citește și: Lindsey Graham (politician) Wiki, Bio, Vârstă, Înălțime, Greutate, Soție, Valoare netă, Familie, Carieră, Fapte


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found