Diego Maradona (Fotbalist) Wiki, Biografie, Vârstă, Înălțime, Greutate, Soție, Valoare netă, Carieră, Fapte

Diego Maradona a fost un jucător și manager de fotbal profesionist argentinian. Viziunea, pasajul, controlul mingii și abilitățile de dribling ale lui Maradona au fost combinate cu statura sa mică. Maradona a fost primul jucător din istoria fotbalului care a stabilit taxa de transfer a recordului mondial de două ori: mai întâi când s-a transferat la Barcelona pentru un record mondial de atunci de 5 milioane de lire sterline, iar al doilea când s-a transferat la Napoli pentru o altă taxă record de 6,9 ​​milioane de lire sterline. Reglați biografia și explorați mai multe despre Diego Maradona, Biografia, Vârsta, Înălțimea, Greutatea, Soția, Valoarea netă, Cariera și multe altele despre el!

Diego Maradona Înălțime și greutate

Cât de înalt era Diego Maradona? El se află la o înălțime de 5 ft 5 in sau 1,65 m sau 165 cm. El cântărește în jur de 75 kg sau 165 lbs. Avea ochi căprui închis și părul negru. El este și un ciudat de fitness. Poartă o mărime de pantof de 8 SUA.

Diego Maradona Age

Câți ani avea Diego Maradona în momentul morții sale? S-a născut la 30 octombrie 1960, la Spitalul Policlínico Evita din Lanús, Buenos Aires. La moartea sa, avea 60 de ani. A fost crescut în Villa Fiorito, un orășel de baraj de la periferia sudică a orașului Buenos Aires, Argentina. A fost primul fiu după patru fiice. Are doi frați mai mici. numit regizorul brazilian Rivellino și extrema Manchester United, George Best, printre inspirațiile sale în creștere.

Citește și: Brock Lesnar (WWE) Bio, Wiki, Înălțime, Greutate, Vârstă, Carieră, Soție, Soț / soție, Valoare netă, Fapte

Diego MaradonaWiki / Bio
Nume realDiego Armando

Maradona

PoreclăDiego Maradona
Faimos caJucător de fotbal
Vârstă60 de ani (decedat)
Zi de nastere30 octombrie 1960
Locul naşteriiBuenos Aires,

Argentina

Semnul nașteriiScorpionul
Naţionalitateargentinian
EtnieAmestecat
Religiecreştinism
Înălţimeaproximativ 5 ft 5 in (1,65 m)
Greutateaproximativ 75 Kg (165 lbs)
Măsurători ale corpuluiN / A
Culoarea ochilorMaro inchis
Culoarea păruluiNegru
Mărimea pantofului8 (SUA)
CopiiDalma și Gianinna
Soția / soțiaClaudia
Valoarea netăaproximativ 100.000 $ (USD)

Nevasta Diego Maradona

Cine a fost soția lui Diego Maradona? El a fost căsătorit cu Claudia, de care a divorțat în 2004. Mai mult, cuplul a binecuvântat și cu două fiice pe nume, Dalma și Gianinna.

Citește și: Mojo Rawley (Wrestler) Bio, Vârstă, Înălțime, Greutate, Măsurarea corpului, Prietena, Valoarea netă, Date

Diego Maradona Net Worth

Care a fost valoarea netă a lui Diego Maradona? El a fost unul dintre cei mai bine plătiți sportivi din lume, dar o viață de dependență, probleme legale și financiare a însemnat că averea sa a fost grav diminuată în momentul morții sale. Valoarea netă a Maradona a fost estimată la aproximativ 100.000 de dolari. Mai mult, în timpul petrecut la Napoli între 1984 și 1991, fotbalistul a acumulat 37 de milioane de euro (599 milioane de dolari) în impozite neplătite.

Diego Maradona Carieră

Diego Maradona a fost văzut de cercetași de talente la vârsta de 10 ani și s-a alăturat sistemului de tineret al Argentinos Juniors când avea 15 ani în 1975. Diego Maradona a marcat ambele goluri ale Argentinei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986 împotriva Angliei; unul dintre goluri a fost rezultatul unui apel ratat cu mâna pe Maradona și a devenit cunoscut sub numele de „Mâna lui Dumnezeu”.

Diego Maradona Fapte

  1. Diego și-a făcut debutul profesional pentru Argentinos Juniors, cu 10 zile înainte de a 16-a aniversare,
  2. Maradona a semnat un contract cu Boca Juniors pe 20 februarie 1981.
  3. A fost transferat la Barcelona, ​​în Spania, pentru o taxă record mondial de 5 milioane de lire sterline.
  4. După ce a executat o interdicție de 15 luni pentru că nu a reușit un test de droguri pentru cocaină, Maradona a părăsit Napoli în rușine în 1992.
  5. El a jucat primul său turneu al Cupei Mondiale în 1982 în noua sa țară de reședință, Spania.

Citește și: Joyce Vieira (MMA Fighter) Bio, Wiki, Vârstă, Înălțime, Greutate, Iubit, Valoare netă, Părinți, Carieră, Fapte


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found