Ruth Bader Ginsburg Wiki, Bio, Înălțime, Greutate, Cauză de moarte, Valoare netă, Soț, Familie, Vârstă, Carieră, Fapte

Cine a fost Ruth Bader Ginsburg? A fost o juristă americană care a servit ca judecător asociat la Curtea Supremă a Statelor Unite din 1993 până la moartea sa în 2020. A lucrat întotdeauna pentru egalitatea de gen și drepturile femeilor. Reglați bio și explorați mai multe despre ea. Reglați biografia și explorați mai multe despre Wiki, biografia, înălțimea, greutatea, cauza morții, valoarea netă, soțul, familia, vârsta, cariera și multe altele despre Ruth Bader Ginsburg. Credit de imagine: The Hindu.

Ruth Bader Ginsburg Cauza morții

Care a fost cauza morții Ruth Bader Ginsburg? A murit din cauza complicațiilor cancerului pancreatic metastatic, la vârsta de 87 de ani, pe 18 septembrie 2020. A luat ultima respirație acasă la Washington, D.C. Înmormântările ei au avut loc la Cimitirul Național Arlington.

Ruth Bader Ginsburg Înălțime și greutate

Cât de înaltă era Ruth Bader Ginsburg? Ea se află la o înălțime de 5 ft 5 în înălțime sau 1,65 m sau 165 cm. Cântărește în jur de 68 Kg sau 149 lbs. Avea ochi alune și are părul blond.

Ruth Bader Ginsburg Soț și copii

Cu cine a fost căsătorită Ruth Bader Ginsburg? Era văduvă. Mai mult, ea s-a căsătorit anterior cu Martin Ginsburg. Ea a avut doi copii numiți, Jane și James, împreună cu soțul ei Martin D. Ginsburg, un expert fiscal remarcabil.

Ruth Bader GinsburgWiki / Bio
Nume realRuth Bader Ginsburg
PoreclăRuth
Faimos caJustiția Curții Supreme
Vârstă87 de ani (decedat)
Zi de nastere15 martie 1933
Data morții18 septembrie 2020
Locul naşteriiBrooklyn, NY
Semnul nașteriiPești
Naţionalitateamerican
EtnieAmestecat
Înălţimeaproximativ 5 ft 5 in (1,65 m)
Greutateaproximativ 68 Kg (149 lbs)
Măsurători ale corpuluiN / A
Dimensiunea cupei sutienuluiN / A
Culoarea ochilorCăprui
Culoarea păruluiBlondă
Mărimea pantofului6 (SUA)
CopiiJane și James
Soț / SoțieMartin Ginsburg (decedat)
Valoarea netăaproximativ 250 m USD (USD)

Ruth Bader Ginsbur Family & Early Life

Joan Ruth Bader s-a născut în cartierul New York din Brooklyn. Ea deține naționalitatea americană și a aparținut unei etnii mixte. Tatăl ei a fost un emigrant evreu, iar mama sa s-a născut la New York din părinți evrei austrieci. Are și frați. A fost a doua fiică a Celiei și a lui Nathan Bader. La 13 ani, Ruth a acționat ca „rabin de tabără” la un program de vară evreiesc la Tabăra Che-Na-Wah din Minerva, New York. Conform calificărilor sale educaționale, ea a fost o elevă bună în tinerețe. La 15 ani a absolvit liceul. Mai târziu, familia ei a ales să-și trimită fratele la facultate. Mai mult, în 1959, și-a obținut diploma de drept la Columbia și a obținut prima poziție la clasa ei.

Ruth Bader Ginsbur Age

Câți ani avea Ruth Bader Ginsburîn momentul morții ei? Ziua ei de naștere cade pe 15 martie 1933. La momentul morții, avea 87 de ani. Ea deține naționalitatea americană și aparține etniei mixte. Semnul ei de naștere era Pești. S-a născut în Brooklyn, NY.

Ruth Bader Ginsbur Carieră și valoare netă

Care a fost valoarea netă a lui Ruth Bader Ginsbur? La începutul carierei sale juridice, Ginsburg a întâmpinat dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Mai târziu în acel an, Ginsburg și-a început funcția de judecător pentru judecătorul Palmieri și a ocupat această funcție timp de doi ani. Prima ei funcție de profesor a fost la Rutgers Law School în 1963. În 1972, Ginsburg a cofondat Proiectul pentru Drepturile Femeilor la Uniunea Americană pentru Libertăți Civile. Ea a fost nominalizată de președintele Jimmy Carter la 14 aprilie 1980, la un loc în Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia, eliberat de judecătorul Harold Leventhal după moartea sa. Mai mult, președintele Bill Clinton a desemnat Ginsburg drept judecător asociat al Curții Supreme la 14 iunie 1993. Cu o zi înainte de moartea sa, Ginsburg a fost onorată în ziua Constituției și a primit Medalia Libertății 2020 de către Centrul Național pentru Constituții. Valoarea sa netă a fost estimată la aproximativ 250 de milioane de dolari (USD).

Fapte despre Ruth Bader Ginsbur

  1. Bader a fost crescut într-o casă evreiască.
  2. Soțul ei a devenit profesor de drept la Georgetown University Law Center.
  3. Ginsburg era bunica a patru copii.
  4. A fost diagnosticată cu cancer de colon.
  5. În 1999, a fost supusă unei intervenții chirurgicale urmată de chimioterapie și radioterapie.
  6. A fost introdusă în Sala Națională a Femeii pentru Femei.
  7. În 2009 a fost numită una dintre cele 100 de femei cele mai puternice.
  8. Ginsburg a fost denumită „icoană a culturii pop”.
  9. Apelul său pentru cultura pop a inspirat artă de unghii, costume de Halloween, o păpușă bobblehead, tatuaje, tricouri, cani de cafea și o carte de colorat pentru copii, printre altele.
  10. În filmul Deadpool 2 (2018), este prezentată o fotografie a ei, deoarece Deadpool o consideră pentru X-Force, o echipă de supereroi.

Citește și: Elizabeth Dole (politician) Wiki, Bio, Înălțime, Greutate, Vârstă, Soț, Valoare netă: 10 fapte despre ea


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found